Malai dulce(prajitura bunicii)

de VanessaAli in Prajituri, 24 Feb 2015 | 16381 vizualizari

 

Nu am mancat acest gen de prajitura de mai mult de 10 ani, de cand eram foarte mica, nici nu mai imi aminteam gustul. Uitandu-ma pe retete, am dat de ea si am zis ca trebuie sa o incerc. Am gasit o gramada de variante, si din toate mi-am creat una proprie, pe care o sa vi-o dezvalui. Este o prajitura minunata, trebuie sa o incercati! Mai simpla si mai gustoasa decat un chec, o s-o iubiti!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte batut
  • 2 oua
  • 3 cani faina de malai (aproximativ ; 200 ml)
  • 3/4 cani faina de grau
  • 3/4 cani zahar
  • 1/2 cani ulei
  • 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce(prajitura bunicii):

Prepararea este simpla! Intr-un bol amestecati faina (ambele) cu 1/2 din zahar. In altul amestecati ouale,uleiul , laptele batut si restul de zahar. Nu e nevoie sa folositi mixerul, o furculita e de ajuns.
Turnati compozitia lichida peste faina si amestecati pana se incorporeaza bine, apoi adaugati bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet si mai amestecati. Compozitia trebuie sa fie asemanatoare celei de la mamaliga, putin mai tare. Daca e mai lichida, mai adaugati putina faina de grau.
Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dati la cuptor. Eu am folosit o tava ingusta de chec, motiv pentru care mi s-a copt mai greu (45 min,acoperita dupa catva timp cu staniol pe deasupra). Daca folositi o tava mai mare,mariti proportionat cantitatile.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce(prajitura bunicii)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Malai dulce