Foi Lica (reteta de post)

de Valclaudia in Prajituri, 2 Mar 2014 | 12005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi lica (din comert)
  • 400 gr. margarina
  • 400 gr.zahar
  • 200 gr. nuca macinata
  • 25-30 gr. fulgi de migdale
  • 50 gr. stafide
  • 100 ml apa
  • 150 gr. fulgi fini de ovaz
  • 3 linguri pudra de roscove (karob)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/2 sticluta esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica (reteta de post):

Punem intr-o craticioara apa+ zahaul la foc mic si lasam sa fiarba cca 10 min.

Adaugam margarina, nuca,fulgii de migdale, stafidele si pudra de karob.

Lasam sa fiarba inca 5 minute.

La final adaugam fulgii de ovaz si aromele, luam vasul de pe foc si continuam sa amestecam cu lingura de lemn pana se mai racoreste crema obtinuta.

Punem cate 2 linguri (cu varf) de amestec pe o foaie lica, intindem uniform crema pe intreaga suprafata a foii, apoi asezam cea de-a doua foaie, punem iar crema, si repetam procedeul pana la foaia 5 pe care n-o mai ungem si peste care punem o tabla/tava pe care vom aseza o greutate sa se preseze foarte bine prajitura.

(eu am asezat o tava de cuptor in care am pus un bax sticle de apa).

Am lasat prajitura sub greutatea sticlelor pline cca 4-5 ore,apoi am portionat si servit bunatate de desert.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci caramelizate