Foi de napolitana cu crema de biscuiti

de iry-gabriela in Prajituri, 26 Apr 2012 | 20838 vizualizari

 

.....ideea era sa fac o rulada din foi de napolitan,dar pentru cu nu am gasit pachet mare de foi am fost nevoita sa cumpar ce am gasit,foi mai mici,asa ca am facut 2 portii sa ma pot satura.

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiti obisnuiti,
  • 200 gmargarina,
  • 200 gzahar,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta de cafea,
  • 400 ml apa,
  • un pachet de foi de napolitana cu 8 foi.
  • optional zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de biscuiti:

Mai intai am zdrobit bine cu sucitorul jumatate din biscuiti, iar o parte i-am rupt bucati. Am pus apa intr-o cratita mai mare, am adaugat margarina si zaharul si am lasat pana s-a topit. Am amestecat din cand in cand. Am adaugat cacaua si esenta, apoi am amestecat cu telul, dupa care am adaugat biscuitii. Cu o lingura am amestecat bine, dar am avut grija ca biscuitii rupti bucati sa ramana intregi.  

Am asezat o foaie de napolitana peste care am intins o parte din crema si am procedat astfel pana am facut un strat de 4 foi de napolitana si 3 de crema. Cu celelalte foi am procedat la fel. Le-am lasat sa se raceasca crema dupa care am pudrat-o cu zahar pudra si am taiat-o bucati.

TIPS-URI

1

daca nu se vrea de post ,se poate inlocui,apa cu lapte si margarina cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

cocineraviajera 1

30.04.2012, 14:45

Demult n-am mai facut acest dulce. Foarte bun

Toamna07 1

04.05.2012, 23:40

Sunt bune-bune ,eu le-am facut cu nuci si caramel.

iry-gabriela 1

05.05.2012, 15:37

am sa incerc si eu cu nuci si caramel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi Lica