Focaccia cu masline

de stefy_a in Piine, 26 Mar 2017 | 4160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • circa 100 g masline feliate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Drojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 300 ml apa), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua. Aceasta se lasa 10 minute la dospit.

Intr-un vas, se pune faina, maiaua dospita, sarea, 4 linguri ulei de masline, se amesteca si se framanta, rezultand un aluat usor lipicios.

Aluatul obtinut se aplatizeaza cu mainile si, pe mijloc, se asaza maslinele, apoi se impatureste aluatul si se framanta pentru a se incorpora maslinele in aluat.

Aluatul se lasa la crescut, circa o ora, intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie, la loc caldut, ferit de curenti de aer. Cand este gata, aluatul se asaza in tava de copt, unsa cu ulei de masline, se intinde cu mainile pe toata suprafata tavii, si, cu ajutorul degetelor, se fac gropitele specifice focacciei.

Restul de 2 linguri de ulei de masline, se amesteca cu o lingura de apa si oregano, amestec cu care se unge focaccia. Se mai lasa la crescut circa 20 de minute, apoi se da la cuptorul incins, la 180 de grade C, timp de circa 25 de minute.

Mai multe retete gasiti pe: http://www.stefyharnicutza.ro/

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici umplute