Focaccia cu ceapa si masline

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2011 | 4584 vizualizari

 

De muult timp imi facea cu ochiul focaccia asta... :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 12,5 gr drojdie
  • 30 ml ulei de masline
  • 100 ml apa calduta
  • 3 cepe potrivite
  • 100 gr masline negre fara sambure, feliate
  • 3 lg ulei de masline
  • 2 lg oregano
  • 3 lg apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ceapa si masline:

Incalzim cuptorul la 180C si ungem o forma rotunda (26cm) cu ulei de masline.

Dizolvam drojdia proaspata in apa calduta, facem o adancitura in mijlocul fainii (ca o fantana:P) si o turnam impreuna cu uleiul. Amestecam luand putin cate putin din faina de pe marginile "fantanii". Framantam aluatul pana se omogenizeaza, formam o bila, il ungem cu ulei si acoperim vasul cu un servet de bucatarie. Tinem vasul la caldura cca 15 min.

Intre timp, spalam si taiem ceapa julienne si o inabusim in cele 3 lg de ulei de masline si 3 lg de apa. Cand a devenit transparenta si moale, o luam de pe foc si o amestecam cu maslinele si oregano. Mai adaugam sare doar daca maslinele nu au fost destul de sarate.

Intindem aluatul in foaie rotunda de cca 0.3cm grosime, turnam amestecul de ceapa cu masline si dam forma la cuptor cca 30min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu foietaj si masline