Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

de Bucataras in Salau, 3 Iul 2024 | 1296 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Îți doreșți o masă savuroasă și autentică? Încântă-ți papilele gustative cu cele mai crocante și delicioase crochete de pește, servite alături de cartofi prăjiți aurii și crocanți.
      Dacă vrei să prepari și tu Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți, ai nevoie de următoarele ingrediente: file pește, făină, bere, maioneză, muștar, ceapă, castravete murat.
       
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți:
      • 1 file de șalău
      • 100 gr făină de grâu
      • 300 ml bere
      • praf de copt
      • sos tartar:
      • 2-3 lg maioneză
      • 1 castravete murat
      • 1/2 ceapă roșie
      • mărar verde
      • 1 lgta muștar Dijon
      • lămâie verde
      • 2 cartofi mari
      • ulei de floarea soarelui
      • sare și piper
      Portii: 2
      Timp de preparare: sub 30 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți:

      Cum se prepara Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți:

      Pregătește întâi sosul. Toacă mărunt castravetele murat și ceapa roșie.

      Amestecă maioneza cu o linguriță de muștar, adaugă castravetele și ceapa, puțin mărar tocat mărunt și zeama de lămâie verde. Condimentează cu sare și piper. Amestecă bine până obții un sos omogen. 

      Feliază subțire cartofii cu ajutorul unei râzători, condimentează-i cu sare, apoi prăjește-i în baie de ulei încins, într-o tigaie. Scoate-i pe un platou cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei și să rămână crocanți.

      Condimentează făina cu sare și piper. Adaugă bere și amestecă obții o compoziție omogenă. Adaugă puțin praf de copt și încorporează. 

      Porționează peștele în bucăți potrivite. Trece fiecare bucată de peste prin făină, apoi prin compoziția cu bere. Prăjește peștele pe ambele părți, în ulei încins, până capătă o crustă frumoasă și rumenă. Scoate-l apoi pe o farfurie cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de ulei.

      Fish and chips sunt gata pentru a fi savurate alături de sosul tartar rece.

      Încearcă și rețeta de Fish fingers, un alt aperitiv gustos sau rețeta de Chiftele de pește.

      Îți recomandăm și rețeta de Crochete de pește.

      Poftă bună!

      Daca ti-a placut reteta noastra "Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți" nu uita sa-i faci un review.

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      1305 puncte

      oanapl

      1209 puncte

      mihaelar63

      228 puncte

      Valclaudia

      200 puncte

      vasimur

      200 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Crochete de peste cu legume