File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată in vas Zepter

de Bucataras in Salau, 26 Noi 2012 | 8696 vizualizari

 

Reteta de File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată preparata in vas Zepter

 

INGREDIENTE

  •  4 fileuri de peşte, aproximativ 180 g net bucata (poate fi folosit salau, etc)
  • 4 bucăţi mari de praz
  • 8 roşii deshidratate, tăiate în fâşii
  • 1 lămâie
  • 2 linguriţe de capere mici
  • 2 linguriţe de măsline negre
  • 1 dl de supă de pasăre
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • sare fină
  • piper măcinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată in vas Zepter:

Curăţaţi prazul păstrând doar partea albă. Spălaţi bine bucăţile de praz şi tăiaţi-le oblic în trei bucăţi. Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul indică culoarea roşie, stingeţi focul, apoi adăugaţi puţin ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de praz. Căliţi-le fără să le daţi culoare, apoi adăgaţi supa de pui. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă până se înmoaie.

În acest timp, tăiaţi lămâia în felii, tăiaţi roşiile deshidratate în felii juliene şi apoi tăiaţi măslinele pe lungime în acelaşi mod. Încălziţi un alt vas Zepter până când termocontrolul indică zona roşie, reduceţi la minim focul, apoi aşezaţi bucăţile de peşte, după ce le-aţi uscat în prealabil cu ajutorul unor şervete de hârtie şi le-aţi uns cu ulei de măsline. Rumeniţi-le pe ambele părţi.

Puneţi bucăţile de praz călit pe o farfurie, aranjaţi deasupra bucăţile de peste într-un mod atrăgător, apoi puneţi măslinele, feliile de lămâie, caperele şi roşiile deshidratate în vasul care a servit la fierberea bucăţilor de bar.

Stingeţi cu puţin oţet balsamic şi puţin lichid în care au fost fierte bucăţile de praz. Turnaţi acest suc peste bucăţile de praz şi apoi adăugaţi puţin oţet, după care adăugaţi un firicel de ulei de măsline.

Reteta advertorial Zepter

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Bucataras 1

13.12.2012, 09:59

Retetele sint advertoriale Zepter, dupa cum se specifica la finalul modului de preparare. Acest lucru inseamna ca partenerul Zepter le trimite spre publicare (foto, ingrediente, mod de preparare)

diaconta 1

13.12.2012, 10:14

No bine ca stiu si eu ce-i ala advertorial )))))))))))))
sa ne trimita si pentru degustare,dar eu nu vreau peste

babi5 1

05.05.2013, 22:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume