File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere

de Panacris in Peste, 27 Ian 2014 | 4223 vizualizari

 

Am văzut la Vero_cloșca, zilele trecute rețeta: http://www.bucataras.ro/retete/crap-la-cuptor-cu-mere-lamaie-si-suc-de-portocale-56014.html, nu am putut rezista tentației;) Am executat și adăugat amprenta Panacris ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • file de Novac cca. 500 g,
  • lâmaie 2 bucăți,
  • portocale 2 bucăți,
  • mere ionatan 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ulei de măsline cca. 2 linguri,
  • usuturoi 4-5 căței,
  • sare aromată lemon-herbs,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere:

Citricele se spală se curăță și se feliază. Merele se spală și li se scoate cotorul cu un aparat sepcial, ca apoi să fie feliate ca și citricile. Morcovii se curăță și se taie julien, mai grosier. Fileul se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Într-un vas special pentru gătirea peștelui, se așează fructele și legumele, peste care se pune peștele cu pielea în jos, apoi se stropește din nou cu un pic de ulei de măsline, se adaugă cățeii de usturoi spălați, dar lăsați în coajă. Se acoperă tava cu capacul, apoi se lasă la gătit în cuptorul preîncins, cca 30 de minute la foc mic. După acest interval se dă capacul deoparte și se mailasă 5-10 minute la copt pentru a se rumeni.

Se servește cu sos de unt și capere ;) Simplu sau cu garnitură de cartofi natur.

Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Pentru sosul de capere, aveți nevoie de: 50 unt, zeama de la o lămâie și 2-3 linguri de capere, ce se gătesc rapid într-o tigaie cu strat ceramic;)

Daca ti-a placut reteta noastra "File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor