File de cod in aluat

de corina241 in Peste, 23 Sep 2012 | 8219 vizualizari

 

Este o reteta festiva inspirata tot de la un bucataras;)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 1 cana de lapte
  • 10grame drojdie proaspata
  • 1 ou
  • sare
  • 400 g faina

Umplutura:

  • 4 felii subtiri de cod
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • condimente pentru peste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod in aluat:

Am pregatit aluatul:faina am pus-o intr-un lighenus de plastic,unde am facut un cuib si am presarat sarea apoi am pus oul amestecat.Laptele caldut impreuna cu drojdia le-am turnat in faina si am framantat.Am lasat sa se odihneasca 30 minute,apoi am intins jumatate din compozitie sub forma de peste(asa cum m-am priceput) si am copt-o in tava aragazului.

Fileurile de cod au stat la marinat cateva ore in uleiul de masline si condimente,apoi le-am asezat unul langa celalalt pe toata suprafata "pestisorului".Peste am pus cealalta jumatate din compozitie de aluat,tot sub forma de peste.

Am facut solzisorii cu ajutorul unui capac de la sticla de 2 l pe care l-am taiat in 4 parti egale si le-am asezat sub forma de solzi.coada am facut-o din fasii subtiri de aluat,iar ochiul din ardei rosu.

Am servit cu salata si ceapa verde!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

susu 1

27.09.2012, 15:37

ce frumos e manaca-l-as eu pe el

corina241 1

27.09.2012, 16:45

si el s-ar lasa mancat de tine

soryna1981 1

09.10.2012, 23:06

este o adevarata arta,nici nu vreau sa ma gandesc cat de gustos este....si culmea....este destul de"blond"....)) sti la ce ma refer.....oricum numai bun de servit.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou pe pat de legume si sos tomat