Nu sunt o mare amatoare de peste, dar cu putina inspiratie de ici, de colo, am facut o reteta minunata cu file de cod congelat, pentru care am folosit doar cateva ingrediente principale: file de cod, rosii cherry, usturoi, busuioc, tarhon si vin.
Am decongelat pestele, l-am trecut printr-un jet de apa si l-am presat putin cu prosoape de hartie
Am taiat rosiile cherry in jumatate si am taiat usturoiul marunt.
Am pus uleiul intr-o tigaie sa se infierbante, dupa care am pus usturoiul pentru cateva secunde sa isi lase aroma.
Am adaugat rosiile cherry, putina sare si piper negru macinat. Le-am tinut 10 minute la foc mic, pana au inceput sa se inmoaie.
Am turnat vinul si lingura de sos sweet chilli, busuiocul si tarhonul taiat marunt.
Dupa ce au inceput din nou sa fiarba, am asezat bucatile de peste si am lasat sa fiarba la foc mic, timp de 15 min
Am servit pestele cu putin piure de cartofi si a fost grozav.
Pofta buna!