File de biban de mare cu fenicul

de Ksenya in Peste, 30 Mar 2014 | 3785 vizualizari

 

Reteta este de origine englezeasca ,m-am hotarat sa v-o prezint si voua pentru ca mi-a placut mie mult. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de biban de mare stropit cu un pic de zeama de lamaie si sare\piper
  • pesmet 1 lingura sau malai
  • 1 fenicul mai mare
  • 250 ml de supa de legume sau apa
  • 4 linguri de ulei de masline
  • un varf de cutit sare \piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de biban de mare cu fenicul:

Pestele dupa ce l-am lasat 10 minute la marinat cu ingredientele mentionate la peste, il trecem prin malai sau pesmet si-l prajim la foc iute  in 2 linguri de ulei ,cca 2+2 min apoi il scoatem pe un servetel absorbant.

In paralel, in alta tigaie prajim feniculul taiat felii si preserat cu piper si sare ,pe ambele parti,pana prinde o culoare ca in imagine ,turnam deasupra supa de legume sau apa si lasam la foc mic 10 minute pana se evapora tot lichidul. Potrivim de sare si piper.

Se serveste cald si dupa preferinta cu sos picant.

TIPS-URI

1

Sosul pe care vi-l propun este cel de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "File de biban de mare cu fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biban de mare en papillote