Stiuca pe pat de legume

de anca_rm in Peste, 22 Feb 2016 | 6922 vizualizari

 

O reteta perfecta pentru cina.
O reteta sanatoasa, rapida si gustoasa.
Stiuca este un peste rapitor foarte lacom de apa dulce. Unii il numesc "rechinul apelor dulci"
Carnea ei este gustoasa, slaba si ferma. Este un peste care se consuma bine sarat sau in sos de rosii. 

 

INGREDIENTE

  • -1 bucata stiuca (aproximativ 1kg)
  • -3 cepe mari
  • -2 morcovi
  • -2 catei usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -foi dafin
  • -200 ml vin alb
  • -1 rosie
  • -1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca pe pat de legume:

Stiuca am curatat-o de solzi si am spalat-o bine in apa rece. Am uscat-o in prosoape de hartie .

Asezonam cu sare si piper si in interiorul ei asezam frunze de dafin.

Morcovul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi si subtiri.

Ceapa,usturoiul si rosia  rondele.

Intr-o tava antiaderenta am pus morcovi, ceapa si usturoiul imprastiate pe toata suprafata ei. Deasupra am asezat stiuca intreaga si peste rondele de rosii.

Am stropit cu zeama de lamaie, am turnat vinul si am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand a fost gata (aproximativ 20 minute).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chefal în sos provensal