Am observat ca multor bucatarasi le plac ficateii de pui. In plus e weekend, fiecare dintre noi fie avem musafiri, fie ne rasfatam in familie, asa incat am pregatit ceva special, un preparat considerat in marile restaurante a fi o delicatesa.
Preparare ficatei de pui cu mere caramel si sos de afine:
Preparati ficateii de pui (preparare ficatei de pui), iar dupa ce sunt gata puneti-i la scurs intr-o strecuratoare.
Scoateti cotorul marului, cu un dispozitiv special, astfel incat fructul sa ramana intreg, dupa care taiati-l rondele. Puneti untul in tigaie si topiti-l la foc mediu, dupa care adaugati zaharul. Cand untul s-a incins adaugati si merele in tigaie si rumeniti-le bine, pe ambele parti, pana se caramelizeaza. Dupa ce au capatat o culoare maro-aurie scoateti-le pe o farfurie.
Puneti ficateii intr-o alta tigaie si turnati coniacul peste ei. Lasati sa se incalzesca putin, la foc mic, dupa care aprindeti coniacul pentru a flamba ficateii. Lasati sa arda pana focul se stinge singur.
In acest moment, puteti trece la prepararea sosului de afine.
Dupa ce ati preparat sosul de afine (preparare sos de afine) puneti-l intr-un bol. Fierbeti broccoli si sparanghelul (maxim 10 minute), dupa care lasati-le la scurs.
Acum, avand legumele fierte, sosul preparat, merele prajite si ficateii asemenea, aveti totul pregatit si puteti trece la asezarea pe farfurie.
Asezati pe farfurie o felie de mar caramelizat, peste care adaugati o lingurita cu sos de afine. Presarati si cateva fructe de afine, pentru decor, si adaugati trei ficatei, aranjati sub forma de piramida. Turnati o lingura de sos de afine peste ficatei, adaugati broccoli si sparanghel in farfurie si se poate servi.