Ficat de porc împăturit

de alice_ciobanu in Ficat, 16 Mai 2011 | 11096 vizualizari

 

Aveam nişte ficat de porc şi nu aveam chef de clasicul ficat la grătar ori ficat prăjit...aşa că am căutat ceva nou pe net şi, fiindcă nu am găsit ceva pe placul meu de moment... am alcătuit ceva care să fie bun, săţios şi mai ales să poată fi mâncat şi la servici... luat la cutie...:))

Aşa că iată ce mi-a ieşit

 

INGREDIENTE

  •  vreo 500 gr ficat de porc,
  •  o ceapă
  •  delikat
  •  apă, 
  •  mălai
  •  2 ouă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc împăturit:

Ficatul de porc după ce l-am curăţat, spălat...l-am ţinut câteva ore în lapte dulce. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite pe care le-am aruncat în ulei încins în care am călit o ceapă mărunţită. L-am învârtit în ulei pe toate părţile până ce s-a albit frumos, apoi am pus puţin delikat şi o cană de apă. Am dat focul la potrivit şi am lăsat aşa pe foc vreo 20 minute, adică până ce ficatul s-a prăjit frumos.

Din apă, mălai şi puţină sare am făcut o mămăligă... pe care toată lumea ştie să o facă.

Am luat apoi un vas termorezistent, l-am uns bine cu margarină, am pus un pat de mămăligă, cât să cuprindă şi pereţii laterali ai vasului, apoi am turnat ficatul în mijloc după care l-am acoperit cu restul de mămăligă. Am făcut zob-zob două ouă eco :)) şi le-am turnat deasupra. Am dat apoi la cuptor pentru vreo 15 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc împăturit" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ficăţei în sos de roşii, cu mămăliguţă