Fasole galbenă cu usturoi şi "scăriţă"

de portiadelumina in Mancaruri cu carne, 4 Iun 2014 | 4610 vizualizari

 

Treaba e simplă, bine, pentru cei care obişnuiesc să mănânce aşa ceva, căci, degeaba îi spui celui obişnuit cu icre negre că mâncarea asta e delicioasă, nu te va crede nici într-o sută de ani. Şi ar mai fi ceva, ţăranul nostru de dinainte, nu avea el şcoală multă, dar la "schimbarea" sângelui se pricepea bine, căci o porţie de sănătate e mereu binevenită când găteşti cu cele din grădină. Plus că gustul, cum spuneam, e (conform reclamei) "prea ca de la ţară". Deci, fiţi atenţi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg păstăi fasole galbenă
  • 0.5 kg scăriţă afumată
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă albă
  • 4 fire usturoi verde
  • 1 căpăţână usturoi
  • piper
  • sare
  • ulei (pentru călit)
  • mărar
  • 1 ardei capia roşu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbenă cu usturoi şi "scăriţă":

Cum  spuneam în introducere totul e simplu. Păstăile de fasole se curăţă şi se rup la cca 4-5 cm spălându-se bine sub jet de apă. Legumele se curăţă şi se toacă (model, după preferinţă). Se călesc legumele toate (mai puţin usturoiul grăunţe) şi peste ele se adaugă scăriţa afumată.  La scurt timp se adaugă păstăile de fasole şi se completează cu apă. Atenţie, apa nu trebuie să fie foarte multă, păstăile se înmoaie la fiert, căci spre final trebuie să fie "scăzute".  Se potriveşte de sare. Când păstăile s-au fiert corespunzător (nici prea mult), se pisează usturoiul şi se adaugă peste compoziţie, tocându-se şi adăugându-se imediat şi mărarul.

Am preferat să mănânc acest fel cu mămăligă, eu le numesc "pacele de vară". 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Cine doreşte, poate pune un pic de suc de roşii.

2

Există şi varianta cu pătrunjel, deşi, sincer, eu am preferat mărarul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbenă cu usturoi şi "scăriţă"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

portiadelumina 1

05.06.2014, 20:05

Draga de tine, vezi, se adevereşte vorba aia care spune că foamea este cel mai curajos luptător. Deci, curaj! )

Cris2711 1

06.06.2014, 00:22

mvai,mvai)

marcela1979 1

06.06.2014, 07:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar si salata de pastai cu maioneza