Fantezie exotica

de 28_andreea in Torturi, 19 Noi 2010 | 4319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri fructoza,
  • 150 gr unt/margarina RAMA,
  • 2 linguri faina,
  • 2 linguri tarate,
  • 3 linguri cacao,
  • 100 ml lapte caldut,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • Crema de jeleu:
  • 8 banane,
  • 2 plicuri gelatina,

4 linguri fructoza
Glazura:
200 ml smantana,
450 gr iaurt,
2 plicuri gelatina granule,
5 linguri fructoza,
1 lingurita esenta de rom

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie exotica:

Pentru blat, se bat galbenusurile cu fructoza si cu untul moale. Se adauga cacao,esenta de rom, laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se lasa in cuptorul incins cam 30 min la foc potrivit.

Pentru crema de jeleu, se paseaza 4 banane bine coapte, pana se obtine un pireu. Se incorporeaza gelatina dizolvata pe baie de abur. Se aseaza blatul inconjurat de inelul special de montat torturi. Se aseaza peste el jumatati de banane ramase. Se toarna deasupra jeleul. Se da la rece 3 ore.

Intre timp se prepara glazura. Se bate smantana cu fructoza, se adauga iaurtul si esenta de rom. Gelatina se lasa la inmuia tin putina apa rece, apoi se dizolva pe baie de abur. Cand e gata, se adauga peste crema si se omogenizeaza. Se scoate tortul, se adauga deasupra jeleului crema alba si se da din nou la frigider, pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie exotica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!