Pentru cine nu vrea de post poate pune niste carnaciori alaturi ...dar varianta asta e la fel de delicioasa :)
Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte.Astfel bobul de fasole va fierbe mult mai usor.
A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat ,punem din nou apa si punem fasolea la fiert.Schimbam apa de cateva ori.
Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam marunt.
Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem in doua pe lung si apoi rondele.
Punem uleriul intr-o tigaie si punem la calit ceapa impreuna cu morcovii pana se inmoaie.
Adaugam fasolea ( scursa) ,foile de dafin,cimbrul si apa calda cat sa acopere fasolea.Lasam la fiert la foc mic pana ce bobul de fasole a fiert ( este moale) .Daca este nevoie pe parcurs mai adaugam cate putina apa.
Adaugam sucul de rosii ,mararul ,sare si piper dupa gust .Lasam la foc mic inca 5 minute.
Se serveste calda cu mamaliguta fierbinte si ceva muraturi alaturi :)
Noi am servit cu varza rosie.