Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

de miry_1704 in Prajituri, 10 Oct 2013 | 24475 vizualizari

 

Voiam ceva nou.. si pentru prima data cand am facut eclere mi-au iesit perfecte...

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 6 oua cumparate ca sunt mai mari
  • Crema
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 8 lg zahar
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 1 lg smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Coji

Punem la fiert apa si uleiul pana da in clocot, apoi oprim focul si adaugam toata faina si amestecam bine, apoi punem ouale cate unul amestecand continuu. O sa iasa o coca ca o crema care nu curge..

Pornim cuptorul la 160 grade si pe o tava tapetata doar cu hartie de copt punem cojile cu o punga in ce forma vrem cu spatiu intre ele (eu le-am facut mari ca la cofetarie). Le lasam sa se rumeneasca putin apoi le scoatem si le lasam la racit dar tot cu spatiu intre ele. Le taiem cu cutitul pe o parte.

Crema de vanilie

Punem laptele la fiert untr-o oala, apoi intr-un castron amestecam budinca zaharul si 6 lg de lapte inainte sa-l punem la fiert, apoi amestecam compozitia in lapte si amestecam bine pana incepe sa se ingroase. Apoi umplem cojile cu crema, doar dupa ce s-a racit putin.

Glazura de ciocolata

Punem toate ingredientele intr-o oala la foc si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi se ia de pe foc si lasa putin la racit si se pune peste cojile umplute, in ce mod doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (10)

miry_1704 1

25.10.2013, 10:59

Secretul este sa fie cuptorul bine incins, sa nu deschizi deloc cuptorul cel putin 15 minute, si sa le lasi sa se rumeneasca putin, iar dupa ce le scoti le pui una cate una pe un prosop la o temperatura normala, a camerei, sa nu fie foarte frig.
Eu le coc la 160 grade.
Si-mi ies perfect..

Tabita _ 1

25.10.2013, 14:43

Bine ai venit!

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 19:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choix-uri cu crema de vanilie