Eclere

de katty in Dulciuri, 12 Noi 2014 | 9812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat :
  • 300 ml apa,
  • 150 gr faina,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 4 oua,
  • 100 gr unt
  • crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri ,
  • 100 gr zahar sau dupa gust,
  • un plic budinca de vanilie ,
  • 2 linguri amidon ,
  • 700 ml lapte ,
  • 1/2 baton vanilie ,
  • 200 ml frisca
  • glazura:
  • 150 gr ciocolata ,
  • 2 linguri frisca vegetala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-un vas punem la fiert apa , untul , sarea si zaharul . Cand a inceput sa clocoteasca , dam vasul jos si punem toata faina dintr-o data .Frecam aluatul pana nu mai are cocoloase si se desprinde de pe marginile vasului . Lasam sa se raceasca , apoi adaugam pe rand cate un ou , amestecand bine dupa fiecare  pana  compozitia se omogenizeaza . Cu ajutorul unui pos punem aluatul intr-o tava , pe hartie de copt . Dam la foc iute 10 minute , apoi la foc moderat pana cojile sunt coapte . Le scoatem si le lasam sa se raceasca , apoi le taiem pe jumatate in lungime .

Pentru crema frecam galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Separat clocotim laptele cu batonul de vanilie , apoi il lasam acoperit sa se infuzeze bine si sa se racoreasca . Scoatem batonul de vanilie .Peste galbenusurile frecate cu zaharul adaugam praful de budinca si amidonul ,apoi cate putin lapte caldut , amestecand continuu . Punem vasul la foc si amestecam pana compozitia se ingroase .Dam crema jos si o lasam sa se raceasca , amestecand din cand in cand in ea . Batem frisca tare si o amestecam  cu crema racita .

Cu ajutorul unui pos umplem cojile

Topim la bain-marie sau la foc mic ciocolata cu frisca lichida si glazuram cojile de eclere . Le lasam la frigider cel putin o ora  inainte de servire .

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la crem