Coronita cu lamaie

de aziz in Prajituri, 6 Mar 2011 | 3754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 100 gr corn flour(amidon)
  • 250 gr zahar
  • 3 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu lamaie:

amestecam ouale intregi cu zagarul si galbenusul pina obtinem o crema deschisa la culoare si consistenta.

adaugam frisca lichida.

faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza cremei.

adaugam si un praf de sare.

incorporam si coaja de lamaie.

forma sau formele se tapeteaza cu unt si faina inainte de a turna compozitia inauntru.

se toarna compozitia intr-o forma de coronita sau in 2 forme de chec.

dam la cuptorul preincalzit 170 grade 45 minute.

verificam cu scobitoarea.

se lasa 15 minute la racit in forma acoperit cu prosop ,dupa care rasturnam pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere