Dulceata din fructe de soc

de Julie in Dulceata / Gem, 3 Aug 2011 | 38025 vizualizari

 

Atat socata cat si dulceata de soc, sunt diuretice, sudorifice, antireumatismale, laxative, antiinflamatoare. Sunt foarte bune in tratamentul guturaiului, rinitelor, infectiilor urinare si acneei. Efectele terapeutice ale fructelor de soc sunt foarte puternice. Preparatele din soc, consumate in exces pot provoca arsuri la stomac sau iritari ale gatului. Chiar daca sunt delicioase, consumati-le cu moderatie.

 

INGREDIENTE

  • 1kg fructe de soc, 
  • 1k g zahar,
  • 150 ml apa, 
  • 3-4 linguri zeama de lamaie,
  • 1 zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din fructe de soc:

Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda!

Fructele de soc se desprind de pe crengute, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb pana se formeaza un sirop mai gros. Se adauga fructele de soc si se lasa la fiert 40-50 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din fructe de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ana461 1

04.08.2011, 18:05

completare: la sfarsit se adauga frunze de menta pentru aroma

ionela2682 1

06.08.2011, 13:07

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]