Dulceata de zmeura

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 3258 vizualizari

 

O dulceata care vã va inveseli cu aroma ei in zilele de vara sau in zilele mohorate de iarna. Pentru mine, e gustul copilariei la borcan.

 

INGREDIENTE

  • 870 g zmeura
  • 750 g zahar (mai mult sau mai putin, dupa preferinte).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

 

Se spala zmeura cu grija, pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.

 A doua zi, se fierbe la foc mic, se ia spuma si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Veti sti ca siropul s-a legat, cand picatura pusa pe o farfurioara este consisenta, groasa si nu curge.

La aceasta cantitate, dulceata va fierbe destul de repede (cam 30 de minute).

 

Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan mare si unul mic cu dulceata.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-zmeura-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici cu vin