Dulceata de sfecla rosie

de Bunica in Dulceata / Gem, 18 Oct 2012 | 16837 vizualizari

 

Daca se face dulceata de dovleac ,de ce nu s-ar face si din sfecla? Zis si facut.

 

INGREDIENTE

  • 1Kg.sfecla rosie
  • 1Kg. zahar
  • 1 lamaie
  • 750 ml.apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de sfecla rosie:

Intr-o cartita de 4 litri se face un sirop din apa si zahar. Siropul trebuie sa fie putin legat.

Cat fierbe siropul, se curata sfecla de coaja, se spala si se taie cubulete.

Cand siropul este legat se pun cubuletele de sfecla si se fierbe pana cand luand sirop cu o lingurita si punand pe farfurie ramane o bobita.

La sfarsit se pune coaja de lamaie taiata sau rasa si zeama de lamaie.

Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane.

TIPS-URI

1

Cred ca ar fi buna si cu scortisoara in loc de coaja de lamaie.

2

Mi-a ramas putin sirop si l-am pus intr-un borcan pentru a colora frisca sau diferite creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Valclaudia 1

19.10.2012, 16:31

Dulceata mea nu are culoarea dulcetii tale.... Dar pot sa spun ca e EXCELENTA! Copiilor le-am zis ca este de gutui, pana cand au gustat-o, altfel nu cred ca-i convingeam sa o incerce. La final, cand au aflat din ce-am facut-o au zis ca e cam putina, ca as putea sa le mai fac...
Postez si eu rezultatul, multumesc pentru idee,Buni!

Panacris 1

19.10.2012, 17:23

Deliciosa dulceata!

Panacris 1

19.10.2012, 17:31

M-ai convis, e pe lista de facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de sfecla rosie