Dulceata de piersici cu capsuni

de mimmi in Dulceata / Gem, 8 Sep 2011 | 5638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piersici
  • 1 kg capsuni
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 kg zahar
  • 3 plicuri gelfix 2in1
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici cu capsuni:

Spalam fructele. Taiem capsunii in doua sau in patru si punem peste ei cca 500 g zahar. Ii lasam sa se formeze un sirop pana curatam piersicile de pielita si eventualele stricaciuni. Intr-o oala cu fundul gros punem un strat piersici,unul capsuni. Stropim cu sucul de lamaie fructele. Gelfixul il amestecam cu 6 linguri zahar si il turnam peste fructe.

Omogenizam bine si punem oala pe foc. Dupa ce da un clocot si se formeaza siropul(lasat de fructe) adaugam si restul de zahar. Lasam sa mai dea cateva clocote,pana se leaga siropul. Puneti o lingura de dulceata pe o farfurioara,daca dupa ce s-a racit s-a intarit inseamna ca este gata. Turnati dulceata in borcane spalate si uscate,le puneti capacul,le intoarceti cu capul in jos si le lasati asa sa se racesca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

kamy 1

09.09.2011, 15:43

buna trebuie sa fie

mimmi 1

09.09.2011, 16:29

Multumesc fetelor !!
E foarte faina combinatia sa stiti !
Jolygina ce dai la schimb ?? Hai ca iti trimit borcanu'!!!

mamaieelena 1

14.09.2011, 16:34

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune decojite