Dulceata de piersici cu capsuni

de mimmi in Dulceata / Gem, 8 Sep 2011 | 5795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piersici
  • 1 kg capsuni
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 kg zahar
  • 3 plicuri gelfix 2in1
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici cu capsuni:

Spalam fructele. Taiem capsunii in doua sau in patru si punem peste ei cca 500 g zahar. Ii lasam sa se formeze un sirop pana curatam piersicile de pielita si eventualele stricaciuni. Intr-o oala cu fundul gros punem un strat piersici,unul capsuni. Stropim cu sucul de lamaie fructele. Gelfixul il amestecam cu 6 linguri zahar si il turnam peste fructe.

Omogenizam bine si punem oala pe foc. Dupa ce da un clocot si se formeaza siropul(lasat de fructe) adaugam si restul de zahar. Lasam sa mai dea cateva clocote,pana se leaga siropul. Puneti o lingura de dulceata pe o farfurioara,daca dupa ce s-a racit s-a intarit inseamna ca este gata. Turnati dulceata in borcane spalate si uscate,le puneti capacul,le intoarceti cu capul in jos si le lasati asa sa se racesca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

kamy 1

09.09.2011, 15:43

buna trebuie sa fie

mimmi 1

09.09.2011, 16:29

Multumesc fetelor !!
E foarte faina combinatia sa stiti !
Jolygina ce dai la schimb ?? Hai ca iti trimit borcanu'!!!

mamaieelena 1

14.09.2011, 16:34

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de rubarba