Dulceata de cirese cu piper

de mihaelar63 in Dulciuri, 1 Sep 2016 | 2894 vizualizari

 

   Mi-a venit aceasta idee dupa ce am mancat ciocolata cu fulgi de chilli . Mi-a placut combinatia dulce- picant !
 

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg cirese
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri, rase, piper negru boabe
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese cu piper:

  1. Ciresele se curata de codite si se spala cu apa rece .
  2. Lasati timp de o jumatate de ora ciresele intr-un vas cu apa rece . Daca din intamplare au  ,, vizitatori'' in interior acestia vor iesi la suprafata apei .
  3. Scurgeti ciresele de apa cu ajutorul unei site .
  4. Se curata de samburi si se presara in straturi jumatate din cantitatea de zahar.
  5. Acoperiti vasul si lasati ca fructele sa se macereze  de seara pana dimineata .
  6. Ciresele lasa sirop . Daca va pare prea mult ,colectati excesul si-l folositi la prepararea  de bauturi racoritoare .
  7. Adugati piperul boabe peste fructe .
  8. Puneti ciresele la fiert intr-o oala non-aderenta . Eu le-am fiert timp de 40 minute in multicooker-ul Philips .
  9. Se pune restul de zahar si se mai fierbe  20 minute .
  10. Puneti dulceata in borcanele curate, uscate , sterilizate corespunzator si inchideti ermetic cu ajutorul capacului cu filet .
  11. Borcanele se pun la dunst cald uscat, invelite bine cu o patura groasa pana a doua zi .
  12. Etichetati borcanele cu dulceata . Sa aiba minimum denumirea si data prepararii.
  13. Pastrati borcanele cu dulceata la rece in camara sau pivnita pana in momentul consumarii .
  14. Dulceata de cirese poate fi folosita cu mare succes la orez , gris cu lapte sau garnitura la papanasi .

TIPS-URI

1

Etichetati borcanele cu dulceata . Sa aiba minimum denumirea si data prepararii.

2

Dulceata de cirese poate fi folosita cu mare succes la orez , gris cu lapte sau garnitura la papanasi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese cu piper" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

03.09.2016, 00:03

Claudia sunt curioasa tu ce ai mai pune in ea . Precis ai tu vreo idee interesanta

mirela0911 1

03.09.2016, 19:27

Sigur mi-ar placea combinatia!

mihaelar63 1

05.09.2016, 21:54

Ai curaj, Mirelo ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si bezea