Dulceata de capsuni reteta Nu cred ca este cineva sa spuna ca nu-i place dulceata de capsuni .
Dulceata de capsuni reteta
Curatati capsunile de codite si le spalati cu jet de apa usor, ele fiind delicate .
Puneti fructele intr-o cratita adecvata [ de inox cu fund dublu ]si presarati cu 1 kg de zahar.
Dupa cateva ore puneti pe foc mic si colectati partea mai lichida care va deveni baza pentru sirop .
Continuati fierberea 30 min , apoi puneti restul de zahar amestecand intr-una sa nu se prinda de fund . puneti si legatura de menta prospata spalata .
Mai fierbeti 30 min dupa ce ati pus zaharul . La sfarsit adaugati zeama de lamaie si 2 aspirine pisate .Scoateti legatura de menta .
Introduceti delicioasa dulceata in borcane curate cu capac si o lasati sa leneveasca vreo 2 zile intr-un loc caldut acoperita bine .
1
Fructele proaspete si sanatoase sunt garantia succesului preparatului.
2
Faceti investitie intr-o oala de calitate care va va usura munca , nu veti avea surpriza ca dulceata voastra sa fie ,, afumata ''.