Dulceață de pepene galben

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 20 Aug 2012 | 3866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pepene galben (fără coajă),
  • 750 g zahăr,
  • 500 ml apă,
  • 100 ml oțet,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • zeama de la o lămâie.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de pepene galben:

Se folosesc pepeni galbeni cantalupi cu miezul tare și parfumat. Pepenele galben se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se taie bucățele cât mai mici. Bucățelele se fierb în 2 litri cu apă în care adăugăm oțetul. Se fierb câteva clocote, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se pun în siropul deja legat din 500 ml apă și zahăr. Se fierbe la foc mic până se leagă bine dulceața. La sfârșit adăugăm zahărul vanilat și zeama de la o lămâie și se mai fierbe 1-2 minute. După ce se răcește se pune la borcane. Se pot fierbe în bain-marie pentru o bună etanșare a borcanelor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de lebenita sau pepene verde