Dulceața asta e minunată, mai ales dacă vă plac fructele de pădure dulci acrișoare. Eu nu am avut decât vreo 800 de grame de fructe dar vouă o să vă dau cantități demne de niște bucătărași pofticioși. Spor la treabă și la degustare.. mmmm....
Murele se curăță de orice impurități și se spală sub jet de apă rece. Se pun apoi într-o cratiță cu 200 ml de apă și cu zahărul. Se lasă să dea un clocot și se iau de pe foc. Acum turnati-le într-un blender și pasati câteva secunde. Strecurați compoziția printr-o sită fină în așa fel încăt șă nu rămână semințe. Reașezați siropul obtinut pe foc și lăsați să fiarbă aprox. 5 minute. Înainte de a stinge focul adăugați zeama de lămâie. Dacă vreți puteți adăuga și gelațină în compoziție preparată după dozajul și instrucțiunile de pe ambalaj, însă nu e nevoie fiindcă dulceața se va întări.
Cât timp dulceața este caldă puneți-o în borcane sterilizate și acoperiți-o ermetic iar apoi aveți puțintică răbdare să se răcească.