Drob din carne de ied

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2011 | 10868 vizualizari

 

Pentru ca aveam in congelator o punga cu organe de ied, am zis sa fac un drob, ca tot mai e putin si vine mielul :D ... Nu e ca primavara, cand ai usturoi si ceapa verde, dar merge si-o ceapa incoltita si verdeata congelata :)))

 

INGREDIENTE

  • matele si organele de la un ied( inima, plamanii, splina, ficatul, rinichii)
  • carne de ied ( deobicei surplusul de la coaste si diafragma )
  • 3 cepe mari
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 morcov
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru
  • sare / delikat
  •  piper
  • 10 oua
  • 1 prapure
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din carne de ied:

Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat  ). Se spumuieste de cateva ori, apoi se scot si se lasa la racit.      Cand sunt suficient de reci ca sa nu friga, tocam totul marunt ( sau bagam la robot, cum am facut eu azi ). 

Ceapa si usturoiul si morcovul se toaca marunt si se amesteca in carnea de ied. Se adauga marar, patrunjel ( eu imi fac provizii de vara si pastrez  in congelator ), cimbru, sare, delikat. Spargem 10 oua  pe care le mixam, apoi le turnam in compozitia de drob si amestecam totul bine.

Prapurele se spala in cateva ape si se aseaza pe fundul tavii cu marginile in afara. Turnam compozitia,  iar cu prapurele ramas in afara acoperim totul.

Dam  la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos.

Se portioneaza rece.

TIPS-URI

1

Drobul iese mult mai aspectuos si gustos daca totul se toaca cu cutitul si nu se da prin masina de tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din carne de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita de miel umpluta cu drob