Drob de miel

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2012 | 8742 vizualizari

 

E Paste, avem drob de miel...

 

INGREDIENTE

  • maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi),
  • 500 gr ficat de pui,
  • 4 oua fierte,
  • 4 oua crude,
  • 4 legaturi de ceapa verde,
  • 3 legaturi patrunjel,
  • 3 legaturi marar,
  • 2 felii de paine,
  • o cana lapte,
  • sare,
  • piper,
  • pesmet,
  • prapur de miel.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Maruntaiele mielului si ficateii de pui se pun intr-o cratita cu apa rece pentru o ora, sa iasa tot sangele din ele. Se vor pune la fiert in apa cu sare. In cazul ca face spuma (face sigur), vom spumui.

Punem la fiert 4 oua, 5-6 minute de cand clocoteste apa.

Ceapa verde, patrunjelul si mararul se toaca marunt. Maruntaiele fierte bine se lasa sa se raceasca. Acestea se dau prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine inmuiate in lapte. Se amesteca cu verdeata tocata si cu ouale crude. Condimentam cu sare si piper.

Intr-o tava de chec pe care o vom unge cu ulei si o tapetam cu pesmet, punem prapurul cu marginile afara. Umplem tava pe jumatate cu compozitia de drob, aranjam oualele fierte si turnam si restul de compozitie peste. Acoperim cu prapurul.

Se da la cuptor pentru 40-45 min.

Se scoate din tava si se taie felii dupa ce s-a racit.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute