Tarta aperitiv

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2010 | 9215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 1 cana si 3/4 faina alba
  • 1/2 cub margarina (125g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
  • Umplutura:
  • 2 cepe albe
  • 200-300gr sunca taiata cubulete
  • 200gr cascaval
  • o cutie ciuperci taiate
  • 3 ardei grasi in 3 culori
  • Deasupra:
  • 200 g smanatana
  • 3-4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt...

Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se rade cascavalul.. Se pune si verdeata tocata , peste ele si ardei gras de trei culori .

Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute, pana capata o culoare placut aramie si o crusta minunata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

cory 1

18.09.2010, 18:49

reteta asta nu o am....

carmen_garda 1

03.02.2013, 20:15

,,sa nu se ridice aluatul"?...cu ce daca nu are nimic de crescut???(drojdie,praf de copt.etc...)

clau 1

04.02.2013, 19:33

super aperitivu il facui si eu si esi super eu in loc de cascaval pusai parmezan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Medalion de pui