Dovlecel pane

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2015 | 4322 vizualizari

 

Am pregatit ieri pentru bunica un dovlecel pane. Au fost necesare 12 oua, noroc ca are bunica multe gaini la tara.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel tanar, fara seminte (circa 750g);
  • 12 oua;
  • 12 linguri faina;
  • sare.
  • In plus:
  • ulei pentru prajit.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel pane:

Se curata dovlecelul de coaja, se spala, se feliaza, se pune intr-un castron si se da cu sare, lasandu-se sa se inmoaie timp de cel putin o ora.

Dupa aceea, intr-un alt castron se pun ouale, faina si putina sare si se mixeaza. Se incalzeste uleiul din tigaie, se scufunda feliile de dovlecel in aluat si se pun in tigaie. Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe o farfurie cu un prosop de bucatarie absorbant. 

Se servesc atat calzi, cat si reci.

TIPS-URI

1

Puteti pune si marar in aluat.

2

Se pot servi cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume