Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval

de angyb in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2012 | 8559 vizualizari

 

De cand am vazut aceasta placinta la Ancuta (postavaru) mi-a tot stat gandul la ea ieri in sfarsit am facut-o .Foarte buna!!!!

 

INGREDIENTE

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 15 g drojdie
  • 80 ml ulei
  • 1 ligurita de sare
  • 2 linguri de gris
  • 200 g mortadela
  • 200 g cascaval
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval:

Dizolvam drojdia in lapte caldut. Intr-un vas punem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam drojdia dizolvata adaugam ouale uleiul si sare. Amestecam usor cu o lingura.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu gris. Turnam jumatate din compozitie si o nivelam. Asezam un strat de mortadela feliata, apoi un strat de cascaval, un alt strat de mortadela feliata si la sfasit cascaval .

Turnam restul de aluat si il nivelam cu ajutorul unei linguri umezite. Presaram deasupra mac si lasam placinta sa se odihneasca 30 de minute.

Coacem la foc mic 20-25 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta sarata cu telemea si masline