Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)

de Doinavar in Mancaruri de legume, 27 Iul 2013 | 5353 vizualizari

 

Va rog sa-mi scuzati absenta indelungata, dar o groaza de probleme m-au tinut departe de bucatareala.
Asa cum ne-au obisnuit, comentatorii Eurosport Romania dau cate o reteta specifica regiunii prin care trece caravana ciclista in fiecare etapa. Anul acesta au fost 21 de etape, deci am avut 21 de retete. Dintre acestea, am ales, pentru inceput, dovlecel gratinat cu mozzarella. Bineinteles ca am modificat-o un pic. Sa va arat ce am facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 150 g mozzarella
  • 5-6 rosii micute
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013):

Reteta, asa cum au dat-o comentatorii Eurosport Romania:

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 2 bucăţi de mozzarella proaspătă
  • ulei de măsline
  • sare şi piper alb

Preparare:

Încălziţi cuptorul la 200° C. Curăţaţi dovleceii, tăiaţi-i în două pe lungime, scoateţi seminţele, apoi tăiaţi în fâşii subţiri longitudinale. Introduceţi feliile de dovlecel într-o oală cu apă fierbinte cu sare, un minut, apoi clătiţi-le cu apă rece. Tăiaţi mozarella în felii lungi (bastoane) şi aşezaţi-le deasupra feliilor de dovlecel. Rulaţi cu grijă şi aşezaţi-le într-o tavă. Lăsaţi în cuptorul fierbinte aproximativ 5 minute.”

Eu am folosit 1 dovlecel, nu a avut seminte, apoi nu stiam ce inseamna 2 bucati de mozzarella. Am folosit cam 150 g si am adaugat cateva rosii micute si putin patrunjel. Am oparit feliile de dovlecel mai mult de 1 minut, cam 4 minute, pentru ca nu puteam sa le indoi bine, erau prea tari si se rupeau.  Poate le-am taiat eu mai groase, cam de 3-4 mm.

Am umplut si rosioarele cu mozzarella, am pus pe fundul vasului felii de rosii, am asezat deasupra dovleceii rulati cu mozzarella si rosiile umplute, am turnat cam 50 ml apa si am stropit cu uleiul de masline (2 linguri).

Am condimentat si deasupra cu putin piper, am astupat cateva rulouri cu un capacel de rosie, am mai bagat pe ici pe colo cate o bucatica mica de rosie, cate o frunza de patrunjel si am dat la cuptorul incins. Dupa 5 minute, nici vorba sa fie gata, erau tot tari dovleceii. A trebuit sa-i las la cuptor 20-25 ca sa se inmoaie si sa fie pe gustul meu.

Dar s-a meritat. Am ramas surprinsi cat de delicioasa poate fi o mancarica atat de simpla. Se mananca singura, parca nici n-ar fi fost. Sunt buni fierbinti, pentru ca se cam intareste branza daca ii lasati sa se raceasca prea mult.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei gratinati a la grec