Dovlecei umpluti cu naut si rosii

de Rocsi in Mancaruri de post, 19 Mar 2015 | 5291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei rosu
  • 300 gr naut fiert
  • 1 rosie
  • 250 gr rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 varf de lingurita cimbru
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sos de legume
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu naut si rosii:

Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.

Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator.

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri.

Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o decojim si o facem cuburi.

Rosiile decojite le tocam marunt.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si ardeiul.

Le inabusim 2-3 minute, punem nautul, lasam alte 2 minute apoi adaugam rosia si rosiile decojite.

Amestecam bine, turnan jumatate de cana cu apa.

Dam gust cu sare si piper, lasam pe foc pana scade tot lichidul.

Cand este gata, tragem de pe foc tigaia, punem busuiocul, cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt.

Amestecam 3/4 de cana cu apa cu sosul de legume, il turnam intr-un vas yena.

Dovleceii ii umplem cu amestcul pregatit.

Ii asezam in vas, punem capacul si ii introducem in cuptor pentru 40 de minute, la o temperatura potrivita.

Descoperim vasul si mai lasam circa 15 minute dovleceii in cuptor.

Cand sunt gata, ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu naut si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei si dovlecei umpluti (de post)