Dovlecei umpluti

de anca_rm in Porc, 17 Oct 2013 | 4359 vizualizari

 

O alternative la sarmale :)

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei (eu am folosit 2 dovlecei si 2 vinete )
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • sare
  • piper
  • marar verde tocat
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 150 ml suc de rosii
  • 50 ml ulei de floarea soarelui

Pentru servit -smantana

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Se spala si se curata dovleceii.

Se taie si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga.

Pina se umplu cu compozitia de carne, se sareaza putin si se lasa cu gura in jos, sa se scurga pe un prosop .

Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei atat cat sa devina transparenta, apoi se adauga o parte din miezul scos din dovlecei , carnea , ardeiul  si le lasam sa se caleasca putin .

Oprim focul si lasam sa se racoreasca.

Se adauga oul si condimentele.

Adauga verdeata tocata marunt si se framanta bine.

Se umplu dovleceii cu carne , deasupra se aseaza o feliuta de rosie .

Se aranjează in tava unsa cu ulei.

Printre dovleceii umpluți se pune si restul de miez si se toarna sucul de rosii.

Se da la cuptor (sau se poate lasa sa fiarba pe foc ).

Se adauga apa calduta daca mai este nevoie.

Se servesc cu smantana.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti