Dovlecei picanti la borcan

de Ksenya in Conserve, 8 Aug 2015 | 5488 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte apreciata. De fiecare data cand o am pe masa se termina prima.Mi-am gasit un pic de timp si iata ca am facut-o si anul acesta.V-o impart cu placere :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de dovlecei curatati
  • 2 morcovi potriviti
  • 10-12 catei de usturoi mai mari
  • 270 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri zahar
  • 0,5 pahar ulei
  • 2 linguri otet 9%
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei picanti la borcan:

Curatam dovleceii  de coaja si eventual dupa caz  de samburi,taiem in fasii orizontal  apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin razatoarea mare. Punem o oala  incapatoare pe foc, adaugam apa, sarea, zaharul, uleiul si otetul. Cand incepe sa fiarba lichidul adaugam dovleceii amestecam, micsoram flacara  la foc moderat, acoperim si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam usturoiul si morcovul si mai lasam 5 minute amestecand din cand in cand.Umplem borcanele, care in prealabil au fost spalate si sterilizate indefirent de mod.Inchidem cu capac si sterilizam 7 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

la cantitatea de mai sus ies 2 borcane de 780 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei picanti la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei bulgaresti cu telina in otet