Desert "Vesel si colorat"

de simona72 in Dulciuri, 16 Feb 2014 | 6362 vizualizari

 

A fost cu dedicatie desertul pt prietena mea. Pt ca era foarte trista si am vrut sa o inveselesc, am facut un desert care sa o impresioneze si sa-i aduca putina lumina in suflet. Nu am stiut ce nume sa-i dau sau ce i se potriveste...

 

INGREDIENTE

  • pt stratul 1:
  • 100 gr nuci
  • 80 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri miere
  • 100 gr biscuiti simpli cu unt
  • pt stratul 2:
  • 500 ml suc din: 2 mere, 2portocale, 2 morcovi, 1 sfecla rosie mare
  • 1 plic mic de gelatina sau 10 gr
  • 2 linguri indulcitor
  • pt stratul 3:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 250 gr branza dulce
  • 1 plic mic de gelatina sau 10 gr
  • 2 linguri indulcitor
  • 1 vanilie bourbon
  • pt stratul 4:
  • 500 gr capsuni (congelate am avut eu)
  • 1 plic mic de gelatina sau 10 gr
  • 2 linguri indulcitor
  • pt decor:
  • ornamente de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert "Vesel si colorat":

Pentru acest desert ne pregatim cu o tava mare de chec. Imbracam tava si marginile ei cu folie alimentara. Pt stratul 1: pt ca robotul meu s-a stricat am folosit mojarul...asa ca, am pisat biscuitii, apoi nuca, dar nu foarte marunt, le-am amestecat si am adaugat si fulgii de ovaz, mierea si untul topit. Am amestecat bine toate ingredientele si am pus primul strat pe fundul tavii de chec. Am nivelat si am apasat compozitia cu dosul unei linguri. se da la frigider pt 30 minute. 

Pt stratul 2:se trece prin storcator fructele mentionate mai sus. In 100 ml suc se pune la inmuiat gelatina pt 10 minute, apoi se pune pe flacara mica, dar sa nu fiarba si se amesteca pana la dizolvarea completa a gelatinei. Se adauga in restul de suc, indulcitorul(eu am folosit fructoza pulbere), se pune peste stratul 1 si se da la frigider pt 30-40 minute, pana se intareste compozitia.

Pt stratul 3: gelatina se pune la hidratat in smantana pt frisca, se incalzeste si se amesteca pana la dizolvarea completa. Se pune in vasul robotului vertical, se adauga branza, indulcitorul si vanilia. Se pasireaza bine pana la omopgenizare completa. Se pune peste stratul2 si se da din nou la frigider pana se intareste.

Pt stratul 4: capsunile se pun pe foc si se fierb pt 5-10 minute pana se inmoaie fructele. Se pasireaza fructele la robotul vertical sau robotul din dotarea bucatariei voastre. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa, se adauga peste piureul de fructe cald, indulcitorul si se amesteca pana se dizolva gelatina. se lasa sa se raceasca si se pune peste stratul3. Se da la frigider pana la intarirea completa a desertului, sau de seara pana a doua zi, se scoate din tava de chec, se inlatura folia, se decoreaza dupa inspiratie, se portioneaza si se serveste. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

folositi fructele preferate sau pe cele care le aveti in congelator

2

desertul meu nu este foarte dulce, asa ca puteti inlocuii indulcitorul cu zahar dupa gust

3

se poate servi cu un toping de ciocolata sau fructe si decorati cu frunzulite de menta(eu, asa as fi vrut, dar nu am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert "Vesel si colorat"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bavareză de mure, rețeta nr. 600!