Desert tort de biscuiti

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 5 Ian 2019 | 4906 vizualizari

 

Un desert delicios destul de usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml smanatana pentru frisca
  • 140 g iaurt grecesc
  • 400 g crema de ciocolata( Nutella,Finetti)
  • 50 g ciocolata neagra rasa
  • 2 pliculete ness
  • 3-4 linguri de zahar
  • 200 ml apa calda
  • 250 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Intr-un vas mixam crema de branza, smantana pentru frisca, mascarponele. Adaugam si iaurtul mixand in continuare.

Adaugam treptat si crema de ciocolata la temperatura camerei, mixand usor. Nu mixam foarte mult pentru ca se va taia crema,doar cat sa se omogenizeze. Adaugam si cele 50 g ciocolata neagra rasa.

Amestecam apa calda cu ness-ul si zaharul.

Intr-o forma de tort detasabila asezam folie alimentara. Inmuiem foarte putin fiecare biscuite in ness si lipim doi cate doi cu crema intre ei. Asezam circular in forma de tort biscuitii astfel lipiti. Apoi inmuiem fiecare biscuite in ness, asezam crema pe o parte si il lipim cu partea cu crema de biscuitii din forma.

Procedam la fel pana umplem toata forma.Cel mai bine se vede din poze. Invelim si partea superioara a formei de tort cu folie si introducem la rece cateva ore.

Scoatem tortul din forma, il imbracam cu cele 250 g ciocolata topita cu 100 g unt si 50 ml lapte.

Mie mi-a mai ramas din crema, am adaugat biscuiti macinati in ea si am format bilute si stelute pe care le-am asezat pe tort. Pentru ornare am mai folosit biscuiti macinati si chippsuri de ciocolata.

Un tort de efect si foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]