Prajiturile cu biscuiti sunt cele mai simple, dupa parerea mea, te scutesc sa mai faci blat si sunt super delicioase! si asa, cu o inspiratie de moment si pentru ca am vrut sa fac ceva rapid, am decis sa fac acest tortulet, pe care l-a batut vantul. Va invit sa cititi aceasta reteta care pe mine m-a incantat foarte tare, la fel si pe ceilalti membrii ai familiei mele.
Crema de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile tare cu un praf de sare apoi le bagam la frigider pana facem crema.
Intr-un castron punem galbenusurile pe care le amestecam cu amidonul si cu 150 ml lapte, pana se dizolva bine amidonul. Cealata parte de lapte o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic sa se infierbante.
Cand s-a infierbantat, turnam in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu (atentie sa nu se coaguleze ouale). Turnam compozitia inapoi in craticioara si punem pe foc amestecand pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase. Dam craticioara deoparte si incorporam untul si albusurile batute spuma, in 3 transe, cu ajutorul unui tel. Punem inapoi pe foc si mai fierbem 2 minute amestecand ca sa nu se lipeasca.
Asamblare tort: Facem o cafea si o lasam la racit. O indulcim putin cu zahar dupa plac. Ne pregatim un platou patrat ca sa aliniem biscuitii.
Inmuiem fiecare biscuit in cafea doar o secunda (eu am folosit biscuiti gen petit beurre care absorb foarte repede lichidul) si ii asezam pe platou. Dupa ce am pus un rand de biscuiti, turnam o treime din crema, apoi punem alt strat de biscuiti si asa mai departe pana cand terminam crema. Eu am avut 4 straturi de biscuiti si 3 de crema, la final trebuie sa fie biscuitii.
Decor: Am batut frisca cu 2 linguri de zahar pudra si am ornat tortuletul apoi am pudrat cacao pe deasupra si am mai pus cateva cirese in sirop.
Este nemaipomenit de bun, biscuitii sunt moi, iar aroma de cafea se simte foarte usor. E un fel de tiramisu de biscuiti . Un desert deosebit de usor si de savuros!
Pofta buna!
1
Daca nu va place cafeaua, puteti sa insiropati biscuitii cu lapte putin indulcit sau compot.