Tort de biscuiti cu crema de cacao

de farfuriavesela in Torturi, 8 Apr 2014 | 33347 vizualizari

 

Am pregatit astazi un desert foarte simplu si care nu necesita coacere si anume tort de biscuiti cu crema de cacao

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr biscuiti traditionali
  • 375 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra foarte fin
  • 5 galbenusuri
  • 300 ml lapte caldut este suficient (eu am avut 500 ml, dar nu a fost absorbit de biscuiti)
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • fulgi de nuca de cocos pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de cacao:

Punem untul intr-un castron mai mare si il frecam cu zaharul pudra, folosindu-ne de o lingura de lemn (puteti folosi si mixerul).

Dupa ce untul s-a amestecat foarte bine cu zaharul, adaugam cate un galbenus si frecam crema in continuare pana incorporam toate galbenusurile, apoi adaugam cacao si esenta de rom.

Acum scufundam biscuitii pe rand in laptele caldut si ii asezam pe un platou sau tava, preferabil cu suprafata plana. Dupa ce am asezat primul strat, adaugam crema, o distribuim uniform cu o paleta si trecem la urmatorul strat de biscuiti inmuiati in lapte, astfel tortul meu a avut patru straturi si forma dreptunghiulara. Am pus crema si pe deasupra si am presarat fulgi de nuca de cocos.

Tortul merge la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona foarte frumos.

TIPS-URI

1

* Este important sa aveti zahar pudra foarte fin, cel cumparat este foarte bun, daca aveti o rasnita de cafea si il faceti voi pudra trebuie sa il rasniti mai mult timp pentru a se transforma intr-o pudra foarte fina, astfel crema va fi foarte fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

08.04.2014, 16:44

elena52 1

08.04.2014, 19:45

foarte bun!!!!!!

laura_n 1

08.04.2014, 22:06

exceptand galbenusurile crude, imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti, de post