Desert tort cu mango

de cristina1985 in Torturi, 11 Noi 2017 | 3317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 g faina
  • praf de copt
  • coaja portocala
  • Crema:
  • 850 g piure de mango (la cutie sau facut din cateva fructe coapte)
  • 250 g mascarpone
  • Ornat:
  • piscoturi-daca ramane piure de mango
  • 1/2 punga fulgi migdale
  • 2 compoturi mango
  • ornamente ciocolata
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mango:

Aluat: Se topeste untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasati sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat si se fac cu mixerul. Se adauga ciocolata cu untul topit, faina, praful de copt si coaja portocala. Se fac 2 blaturi, intr-o forma de tort de 26 diametru, cu hartie de copt, timp de 20-30 minute.

Crema: Eu am gasit piure de mango gata facut, la cutie, dar cine doreste, poate sa faca din cateva fructe de mango copt. Mie mi-a ramas piure si crema de mascarpone si am mai facut 3 deserturi la borcan cu piscoturi.

Se amesteca mascarpone cu 10 lg piure de mango. Se pune pe primul blat, iar restul pe margine. O sa ramana putin crema pe care o puteti folosi la desertul cu piscoturi si piure mango.

Ornat: Fulgii de midale se prajesc pe ochiul mic. Se tot amesteca, pentru ca se ard usor. 

Se insiropeaza primul blat cu compot mango, apoi se pune crema de mascarpone. Pe ultimul blat insiropat, se pune piure de mango, iar pe margine, crema de mascarpone si fulgii de migdale. Deasupra se asaza feliile de mango.

Se pune gelatina in 40 ml compot mango, se lasa 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi pana se topeste. Se lasa putin la racit putin, dupa care se pune cu o pensula peste fructe. La sfarsit, se pun ornamente ciocolata. Se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu ciocolata si mascarpone