Desert tort Cristina

de Ancutsa in Torturi, 24 Iul 2017 | 3586 vizualizari

 

Pentru ca azi e onomastica surorii mele, am pregatit un tort cu blat de cacao, crema de vanilie si ciocolata, decorat cu frisca si rulouri de napolitana umplute cu crema.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri;
  • 250 g unt sau margarina;
  • 5 linguri de zahar;
  • 6 linguri (cu varf) faina;
  • 10 linguri lapte;
  • 2 linguri (cu varf) cacao;
  • un plic praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri;
  • 350 ml lapte;
  • 3 linguri zahar;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • Ciocolata neagra dupa gust;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 400 ml;
  • 3 linguri zahar;
  • 25 g whisky sau alta tarie;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida;
  • Ornamente de zahar;
  • O cutie de rulouri de napolitana umplute cu crema
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cristina:

 

Blatul:

Se amesteca untul (sau margarina) cu zaharul, un praf de sare, se adauga, rand pe rand, galbenusurile, laptele, faina, cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pregatita cu foaie de copt si se coace la foc mediu aprox 30-35 de minute.

 Siropul:

Se face un sirop din apa cu zahar si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga whisky sau alte esente.  

 Cremele:

Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald, amestecand si batand tot timpul cu un tel pentru a o face mai aerata, apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.

Pentru crema de ciocolata: se toarna intr-un castronel un pic din crema de vanilie si se amesteca bine cu putina ciocolata neagra.

 Dupa ce s-au racit blatul, crema si siropul, se taie blatul in 2 foi si se insiropeaza.

 Decorul:

Se umple tortul cu crema de vanilie, pastrand insa 2 linguri de crema si pentru ornat.  Se intinde peste aceasta, cu grija, si crema de ciocolata si se adauga capacul tortului.

  Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta. 

 Se imbraca tortul in frisca. Se orneaza cu flori de frisca si, in mijloc, cu crema de vanilie ramasa. Se decoreaza cu ornamente de zahar, iar marginile se imbraca in rulouri de napolitana umplute cu crema.

 Se da la rece pana la servire.

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-cristina-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cristina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort padurea neagra la pahar