Aveam de mult, mult timp in plan sa fac aceste tarte, reteta este italiana, atat aluatul de tarte cat si crema.
Crema de vanilie:
Pentru aluat:
In plus:
Aluatul de tarta:
Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul praf, coaja de lamaie, se adauga untul bucati, se lucreaza cu mainile pana devine de consistenta unui nisip umed. Se adauga galbenusurile, se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 30 minute.
Crema de vanilie :
Se pune laptele pe foc cu pastaia despicata, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, pana are consistenta cremoasa, se adauga si faina si se toarna peste laptele fierbinte.
Se pune inapoi la foc mic, si se lasa sa fiarba cateva minute 5-6 minute. Se ia de pe foc si se toarna intr-o folie alimentara si se lasa pana e rece. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu frisca batuta.
Aluatul de tarte se scoate de la frigider, se umplu formele de tarte si se coc cam 15 20 minute pana devin aurii. Se lasa la racit.
Dupa ce s-au racit bine, se umplu cu crema de vanilie.
Se decoreaza cu fructe proaspete si conform instructiunilor de pe ambalajul tort gelee se prepara si se ung tartele.
Pofta buna!
1
eu am folosit doar jumatate din cantitatile ptr crema, este suficient pentru a umple 20 buc.