Desert tarta cu ciocolata

de trifadalia in Dulciuri, 18 Apr 2018 | 1663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tarta
    • 250 gr faina
    • 125 gr unt
    • 3-4 linguri de apa rece
    • 2 linguri de zahar pudra
    • 1 ou
    • un praf de sare
    Ingrediente pentru umplutura:
    • 24 gr ciocolata Poiana cu 65 % cacao
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 200 ml lapte
    • 100 gr zahar
    • 70 gr unt
    • 3 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu ciocolata:

Aluatul de tarta: Se toarna faina intr-un bol peste care se adauga untul taiat cubulete, sarea si zaharul. Se amesteca pana ce aluatul capata textura unui pesmet. Peste compozitie se adauga oul care se incorporeaza si el. Se adauga putin cate putin din apa rece pana se formeaza un aluat omogen. Se scoate aluatul si se lasa sa se odihneasca intr-o folie de plastic la rece cca 15 minute. Dupa expirarea celor 15 minute se intinde aluatul cu o sucitoare . Se ia o forma de tarta si se intinde in ea cu grija. Se indeparteaza marginile si se da din nou la rece pentru 20-25 minute sa se intareasca bine. Aluatul intarit se impunge din loc in loc cu furculita. Peste aluat se pune o foaie de copt si bilute ceramice pentru tarta pentru a nu creste aluatul foarte mult. Se pune tarta la copt pentru  cca 20 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade . Se lasa crusta la racit .

Umplutura:  Se pune laptele intr-o cratita pe foc, peste el se pune smantana pestru frisca, zaharul si untul si se lasa la fiert. Se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata rupta bucatele intr-un alt bol. Lasam compozitia sa stea pentru cateva minute apoi amestecam in ea pana la omogenizarea ei. Se adauga si ouale pe rand. Se toarna umplutura de ciocolata in crusta coapta si racita. Se da din nou tarta la cuptor in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 25 minute pentru a se inchega. Se lasa la frigider de pe o zi pe alta iar a doua zi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Rumba