Desert tarta cu branza si prune

de oanapl in Prajituri, 27 Noi 2017 | 3047 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 300 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 15-20 prune
  • 60 g zahar pudra
  • Esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si prune:

Speli prunele, le tai in doua si scoti samburii si le calesti cu o lingura cu zahar, pana se inmoaie putin si scade zeama.

Lasi sa dezghete aluatul la temperatura camerei, apoi il intinzi putin cu sucitorul si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepi aluatul din loc in loc, cu o furculita.

Mixezi branza cu oul si zaharul pudra, apoi torni compozitia peste aluat. Adaugi prunele racite, indepartezi surplusul de aluat si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos aluatul.

 

Lasi sa se raceasca tarta si o tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]