Desert tarta cosulet cu umplutura de mere

de oanapl in Prajituri, 2 Mar 2017 | 2943 vizualizari

 

Va invit sa incercati o tarta primavaratica, cu umplutura de mere.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 4 mere
  • 4 linguri zahar
  • ½ lingura scortisoara
  • 30 g nuci
  • 20 g stafide
  • Uns:
  • 1 galbenus
  • -2 linguri de apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cosulet cu umplutura de mere:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.

Intre timp, pregatesti umplutura; cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Storci merele si le pui intr-un vas cu fund gros si adaugi zaharul, nucile taiate bucatele, stafidele si scortisoara si amesteci. Le calesti pana se inmoaie merele si le lasi sa se raceasca.

Tai o bucata de aluat si formezi cosuletul si-l asezi in tava pe hartie de copt. Adaugi merele racite de tot si apoi formezi grilajul de deasupra merelor, din fasii de aluat.

Impletesti 2 fasii de aluat si le asezi pe marginea cosuletului. Impletesti 3 fasii de aluat si formezi toarta cosuletului si o montezi.

Pentru a forma trandafirii, decupezi 3 cercuri cu ajutorul unui pahar, le asezi unul in continuarea celuilalt si le rulezi. Strangi la mijloc aluatul si apoi separi cei doi trandafiri rezultati.

Ornezi cosuletul cu ajutorul trandafirilor. Ungi cosuletul cu galbenusul de ou batut cu 2 linguri de apa.

 Introduci tarta in cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cosulet cu umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

03.03.2017, 16:56

wow super arata!

kytz 1

04.03.2017, 10:45

Frumos și de mare efect! Îmi place că ai pus stafide în compoziția umpluturii !

oanapl 1

04.03.2017, 22:18

Multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion