Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca

de Nadyne in Dulciuri, 28 Mar 2017 | 7425 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 cana apa calduta
  • 1 cescuta cu ulei (sa nu fie plina ochi)
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • gem de prune
  • 150-200 g nuca macinata (nu foarte fin)
  • scortisoara
  • 2 linguri miere
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca:

 Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul, continuand framantarea pana se incorporeaza total. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, neted care se lasa la dospit o ora, acoperit, in loc caldut.

 Intindem pe blatul de lucru uns cu ulei, o foaie dreptunghiulara din aluatul dospit pe care o acoperim cu gem. Deasupra presaram nuca macinata si scortisoara.

 Rulam strans si taiem cu un cutit foarte bine ascutit, fara a apasa prea mult, rondele care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam loc intre ele, pentru ca vor creste la copt.

  Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C. Se coc aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc frumos.

   Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca putin, apoi le pensulam cu mierea dizolvata in trei linguri cu apa.

   Sunt pufoase, lipicioase, delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort dobos