Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

de laura_n in Dulciuri, 18 Aug 2017 | 6743 vizualizari

 

Mega delicioasa. Si devine mai buna pe zi ce trece :X
Un desert pe care il puteti pregati in maxim 20-30 minute.
De multa vreme doream sa pregatesc o rulada din biscuiti, iar ocazia aceasta a fost perfecta, chiar daca este in afara concursului.
Am plecat de la reteta lui Rocs careia ii multumesc pentru inspiratie: https://www.bucataras.ro/retete/rulada-de-biscuiti-cu-banane-76207.html
 

 

INGREDIENTE

  • Strat de biscuiți:
  • 400 gr biscuiți populari
  • 100 gr ciocolată cu lapte (sau neagră)
  • câteva migdale coapte
  • 2 lg cacao neagră
  • 1 plic zahăr cu rom
  • 200 ml lapte dulce
  • Strat cremă de cocos
  • 150 gr fulgi nucă de cocos
  • 50 ml lapte dulce
  • 100 ml lapte condensat (de casă)
  • 100 gr unt
  • Umplutura zmeură:
  • 200 gr zmeură proaspătă
  • 4 linguri sos fin zmeură
  • Glazură ciocolată:
  • 200 gr ciocolată (opțional, cu mentă)
  • 150 ml lapte dulce
  • 30 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura:

Pregatiti mai intai două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de moi, maleabile, dar să nu curgă. Este necesar să se poată manevra ușor când se rulează. Oricum, la rece, se vor mai inchega datorita untului si a nucii de cocos care se va hidrata in timp.
Ciocolata cu lapte sau neagră se toacă grosier. Se poate si topi, impreuna cu laptele, insa eu am vrut sa simt bucatatele de ciocolata. Biscuiții se macină grosier.
Se poate folosi un robot în care se vor pune biscuiții, migdalele coapte și ciocolata. Se macină grosier, apoi se adaugă cacaua, laptele și se amestecă cu o spatulă. Pe una dintre foile de copt, se întinde compoziția în strat egal și dreptunghiular.
Separat, fulgii de nucă de cocos se amestecă cu laptele dulce și laptele condensat. Untul moale se mixează cu un tel, se adaugă fulgii de cocos. Se omogenizează. Compoziția se întinde în strat egal peste stratul de biscuiți, lăsând o margine în interior de 2-3 cm, pe fiecare latură.
Se așază un cordon de zmeură proaspătă, se toarnă câteva lingurițe cu sos de zmeură.
Se începe rularea de la un capăt, cu mișcări rapide, strângând bine rulada, astfel încât să iasă compactă și rotundă.
Se învelește în hârtia de copt și se dă la rece.
A doua zi, dupa ce a stat la rece, se scoate și se desface.
Ciocolata, un cub de unt și laptele se topesc pe baie de aburi. Se omogenizează și se lasă să se tempereze. Nu turnați fierbinte peste ruladă.
După ce s-a temperat glazura de ciocolată, se îmbracă rulada, se ornează după gust și se pune la rece, până în momentul servirii. Dacă vă surâde ideea, puteți folosi și puțină mentă în compoziția, va da un gust fresh.

TIPS-URI

1

Laptele condensat l-am pregătit în casă, o să revin cu o rețetă cât de curând. Nu folosiți așa zisul lapte condensat pentru cafea, ci din cel gros, îndulcit. Eu nu am adăugat zahăr datorită laptelui condensat dulce. Sosul de zmeură l-am pregătit din zmeură proaspătă cu puțin zahăr, după gustul meu, apoi l-am strecurat de semințe și l-am depozitat în frigider pentru când va fi necesar. Se poate folosi și dulceață de zmeură, cât să țină puțin legate boabele de zmeură și să nu fie prea acrișoare. Una peste alta, este o rulada care se poate pregăti după bunul gust, cu banane, cu alte fructe și se poate adapta în funcție de ingredientele de care dispuneți. Devine si mai buna, a doua sau a treia zi. Cert este că iese foarte gustoasă. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ananas cu crema de trufe