Desert prajitura Valurile Dunarii

de Gherca Daniela in Prajituri, 23 Feb 2018 | 3129 vizualizari

 

Reteta cu dragoste!:x 
Stiu ca reteta originala este cu mult unt, iar eu ma cam feresc de untul in exces, insa toti cei care au gustat-o au fost foarte placut surprinsi de gustul prajiturii, le-au placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • 200 g visine (eu am folosit din visinata, dar se pot folosi proaspete, din compot, confiate)
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Valurile Dunarii:

Pentru Blat:

     Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
      Atentie sa nu faceti ca mine, adica sa amestecati faina, praful de copt si cacao impreuna ca altfel riscati sa nu mai aveti blat alb :( si nu mai este asa de aspectuoasa prajitura!

      Intr-o tava de dimensiunea 32-35cm pe care o tapetam cu hartie de copt turnam jumatate din cantitatea de compozitie obtinuta, iar cu cealalata jumatate o amestecam cu cacaoa si amestecam pana obtinem un aluat maro. Turnam peste blatul alb din tava, nivelam frumos, iar deasupra presaram toata suprafata visine din visinata, pe care le-am avut la scurs intr-o sita.

P.S. Greseala mi-am asumat-o si a trebuit sa ii mai pun un pic de cacao in cealalata jumatate de compozitie, macar sa diferentiez putin culorile :D (dar se vede cat de cat, zic eu :D)

Dam tava la cuptor pentru cca.30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, lasam blatul sa se raceasca complet.

Pentru crema:

        Intr-un ibric marisor, punem pe foc laptele impreuna cu plicul de budinca, zaharul si putina esenta de vanilie. Amestecam continuu, pana cand incepe sa se ingroase. Oprim focul si lasam sa se raceasca  complet, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o crusta deasupra.
      Cand crema s-a racit bine, mixam frisca lichida pana se intareste si cu o lingura punem din crema racita mixand mereu pana incorporam bine totul si obtinem o crema omogena.

    Punem crema obtinuta peste blatul rece, nivelam frumos deasupra si dam prajitura la frigider si ne ocupam de glazura.

Pentru glazura:

      Intr-un ibric punem pe foc frisca lichida impreuna cu ciocolata, iar cand s-a topit de tot oprim focul si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
    Turnam glazura peste prajitura si nivelam frumos, iar cu ajutorul unei furculite, trasam valuri pe intreaga suprafata.

Dam prajitura la rece pentru 2 ore sau peste noapte.

Se taie cuburi cu un cutit foarte ascutit.
Este super delicioasa si foarte lejera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada